نویسه جدید وبلاگ
کنگره ۶۰به منظور رهايي معتاديني كه همواره خواستار رهایی از اعتياد بوده اند و راه حل منطقي براي درمان خود پيدا نكرده اند تشكيل گرديده است اين كنگره بر اساس اصل پذيرفته شده كمك يك فرد رها شده از اعتیاد به فرد در حال مصرف مواد مخدر یا معتاد متشكل شده است . اساس كار ما بر مبناي محبت ، عقل و ايمان است کنگره ۶۰با یک بینش نو در درمان اعتیاد ،با به نمایش گذاشتن بیمارانی که به درمان رسیده اند و مدت زیادی است که بدون میل به مصرف ایام را سپری می کنند با قوت تمام می گوید اعتیاد درمان دارد آنهم بدون وسوسه و بازگشت به مصرف مشروط بر اینکه درمان تدریجی باشد. این روش توسط دکتر هدایت صحرایی سرپرست مرکز تحقیقات علوم اعصاب کاربردی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در آزمایشگاه بر روی نمونه جانوری مورد تحقیق قرار گرفت و خوشبختانه نشان داد روش کنگره۶۰در درمان اعتیاد یک روش کاملاً علمی است.
خ.بهار شیراز-ابتدای سهروردی جنوبی-پلاک۵ -جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ تلفن۹۳-۷۷۶۴۸۴۹۰
دوستان عزیز برای درمان خودتون و یا مصرف کننده ای که قصد کمک به اون رو دارید، اولین قدم این است که بدونید اعتیاد چیه و راه درست درمان اون کدومه ، پس این مطلب رو با دقت بخونید :
1- آیا به نظر شما اعتیاد یک بیماری است ؟ اعتیاد به دلیل تخریبی که در قسمتهایی از جسم انسان به جای می گذارد و عبارتند از جسمی ، روانی و تفکرات شخص یک بیماری است.
2-ترک یعنی ؟ استراحت ، مرخصی گرفتن از مواد مخدر و در نهایت در بیشتر اوقات برگشت به اعتیاد.
3- آیا باید یک بیماری را درمان نمائیم یا آن بیماری را ترک کنیم؟ بعضی بیماریها به دلیل تخریب های کم مانند سرماخوردگی ساده و برای جسم قابل درمان اند حتی بدون دارو آیا اعتیاد هم کوچک و بی اهمیت است ؟ خیر برای درمان اعتیاد زمان لازم است
4-آیا اعتیاد درمان دارد؟ با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد ساخت و درمان انواع بیماریها هستیم و اعتیاد هم یکی از این بیماریهاست
نکته: بیشترین استفاده از این کلمه برای افراد معتاد یا مصرف کنندگان مواد مخدر استفاده می شود که این کلمه در مفهوم درست اما در عمل بی فایده است.
صورت مسئله اعتیاد و گروه بندی معتادان
كنگره 60 اعتقاد دارد در كنار بازسازي جسم بايد روان و جهان بيني فرد مصرف كننده مواد مخدر تغيير نمايد . توضيح كامل و شرح صورت مسئله اعتياد مقاله اي است كه توسط مهندس دژاكام در اولين كنگره سراسري پزشكي راهكارهاي اعتياد در سال 1378 نوشته و پذيرفته شده است .
هدف :
در اين مقاله بررسي ميشود كه درمان يا ترك اعتياد موادمخدر از نظر جسمي يا فيزيولوژي در كوتاه مدت مثلاً يك هفته و يا دوهفته امكانپذير نيست و روشهاي متداول امروزي براي ترك اعتياد كه توسط اكثر پزشكان ارجمند اجرا ميشود ، صحيح نميباشد. زيرا هنوز درمان بهطور كامل انجام نشده است كه با يك آزمايش صوري و قراردادي (آزمايش ادرار) بيمار را رها مينمايند .
مقدمه :
اينجانب به مدت 17 سال بهطور مداوم معتاد به ترياك بودم و روزانه به جز كشيدن ، 5 تا 7 گرم ترياك يا شيره ميخوردم و بارها اقدام به ترك اعتياد به روشهاي گوناگون و زير نظر پزشكان عزيز نمودم كه هميشه ناموفق بوده است و چون مهندس الكترونيك و محقق بودم ، روي اعتياد خود شروع به تحقيق نمودم و به اين نتيجه رسيدم كه ترك اعتياد به علت اثر مواد افيوني روي ساختار جسم و تخريبي كه ايجاد ميكند ، در كوتاه مدت امكانپذير نيست .
روشتحقيق :
با توجه به اينكه از اولينباري كه در سال 63 اقدام به ترك اعتياد نموده بودم ، دوازده سال ميگذشت ، پس از شكستهاي پيدرپي و مطالعات بسيار در ترك اعتياد با فرض اينكه سيستمهاي تخريب شده ضددرد و سيستمهاي توليدكننده مواد شبهافيوني جسم من مجدداً بايد راهاندازي گردد ، اقدام به كاهش مواد مصرفي خود طبق برنامه نمودم و به مدت 11 ماه موادمخدر مصرفي خود را به صورت كاهش پلهاي و تدريجي تيپر نموده و به صفر رساندم تا به آرامي جسم من فرصت بازسازي خود را داشته باشد كه اين كار در تاريخ 15/9/76 با موفقيت به پايان رسيد ، كه اين روز در واقع احياي دوباره من است. سپس اين تحقيق روي افراد ديگري نيز انجام پذيرفت كه نتيجه تقريباً مشابه بود. به دليل تحقيقات فراوان روي تعداد زيادي از مصرفكنندگان موادمخدر توانستم كنگره 60 را بهوجود آورم و همچنان به مطالعه و تحقيقات خود ادامه ميدهم .
يافتههاي پژوهشي :
در اين مقاله صورت مسأله اعتياد فقط در مقوله جسم و فيزيولوژي انسان در دو بخش تحت عنوان عكسالعملها يا اختلالات آشكار و عكسالعملها يا اختلالات پنهان جسم انسان بهطور خلاصه بررسي شده است. در مرحله عكسالعملهاي آشكار مسأله روشن است. اما در مرحله عكسالعملهاي پنهان(اختلال در توليد 12 ماده شبهافيوني بدن انسان) قضيه فرق ميكند و هميشه مسأله ناديده گرفته ميشود. طول اين مرحله حدوداً 11 ماه است كه روي بالغ بر 50 نفر معتاد ترك كرده صادق بود. پس از اين مدت ، مشكلاتي مثل خواب ، پرش عضلات ، بالا رفتن ميلجنسي در عوض ناتواني جنسي ، گريه كردن ، عدم ميل به زندگي و . . . روبه تعادل ميرود. شرح كامل در كتاب عبور از منطقه 60درجه زيرصفر به قلم نويسنده مقاله تقديم ميگردد .
عكسالعملهاي جسم در اثر قطع مصرف موادمخدر
هرگاه شخص مصرفكنندة موادمخدر(ترياك و خانواده آن) به هر دليل مصرف مادة خود را قطع نمايد و يا به او نرسد ، عكسالعملهاي نسبتاً شديدي در جسم او ظاهر ميگردد. اين عكسالعملها شامل دو بخش عمده ميباشد كه نكته كور درمان يا ترك اعتيادهاي ناموفق و متداول امروزي در آن نهفته است .
الف : عكسالعملهاي آشكار
ب : عكسالعملهاي پنهان
عكسالعملهاي آشكار يا به اصطلاح سمزدايي :
در صورت نرسيدن موادمخدر به شخص مصرفكننده و يا قطع ناگهاني مواد ، عكسالعملهايي در جسم او ظاهر ميشود كه بسته به نوع مواد مصرفي ، مقدار و تعداد دفعات مصرف در 24 ساعت ، معمولاً چند ساعت پس از دير شدن نوبت مصرف آغاز ميشود و اختلالاتي كه به آرامي شروع شده بود پس از 24 ساعت به اوج خود ميرسد. اين عكسالعملها و اختلالات شامل موارد زير است :
عرق كردن
پرش پا
آبريزش بيني
گرفتگي عضلات در پاها و گردن
عطسه هاي پي در پي
بي خوابي
استخوان درد يا سیم كشي در مچ پا و بازوها
اسهال
با وجود اين عوارض اگر از دارو هم استفاده نشود ، مكانيزم بدن حداكثر پس از يك هفته رو به تعادل ميرود و پس از طي دو هفته به حداقل خود ميرسد ولي باز ادامه دارند .
درمان در مرحله عكسالعملهاي آشكار يا به اصطلاح سمزدايي :
براي كاهش عكسالعملهاي اين مرحله ميتوان از روشهاي ذيل استفاده نمود :
1 ـ از طريق پزشك با استفاده از داروي مناسب ، مثل متادون (آمپول ، شربت و قرص)، ظرف يكهفته يا دوهفته دُز دارو را كاهش داد .
2 ـ كاهش موادمخدر مصرفي با استفاده از روش سنتي مثل استفاده از تنتور ترياك و يا آب شيرة ترياك كه بايد ظرف مدت دوهفته مواد مصرفي را كاهش داد .
3 ـ از طريق ساير روشهاي حاشيهاي مثل طب سوزني همراه با دارو و غيره .
4 ـ از طريق شلاق درماني ، شلنگ آب ، زنداني كردن در منزل و غيره و هزار ترفند ديگر كه البته اين روش بسيار مردود و غلط ميباشد و كساني كه با زور اين كار را انجام دادهاند ، تصور ميكنند روش آنها درست است و جواب ميدهد ، در حاليكه در اين مرحله زمان مسأله را حل ميكند و مكانيزم بدن خودبهخود به حال تعادل ميرسد كه البته زمان را فرد معتاد سپري ميكند و از اين مرحله موفق بيرون ميآيد .
5 ـ با استفاده از روش ترك يابويي يا سقوطآزاد : اين روش مثل سقوطآزاد ، فرد معتاد بدون استفاده از هيچ دارويي مواد خود را قطع ميكند و به اين دليل آن را معتادان تركيابويي گفتهاند ، چون انسان بايد مثل يك يابو از نظر جسمي قوي باشد .
نتيجهگيري :
اين مشكلات هيچ كدام در وحلة اول منشاء يا علت رواني ندارند. به دليل اينكه ريشه وجود اين اختلالات ضعيف شدن سيستم ضددرد بدن انسان و عدم توليد يا بازدهي نامناسب سيستمهاي توليد مواد شبهافيوني و شبه مرفيني جسم انسان است. بايستي براي معالجه بهگونهاي رفتار نمود تا اين سيستمها به آرامي كار خود را شروع نمايند. به عبارتي چشمه بايستي از خود جوشش داشته باشد. با آب ريختن درون چشمهاي كه متروكه شده نميتوان آن را به جوشش آورد. به ديگر سخن استفاده از داروهاي عادتآور و مخرب باعث نابودي چشمههاي درون بدن ميشود .
براي ترميم اين سيستم تجربه نشان داده است در صورت برنامهريزي صحيح ميتوان با طي مسافت زماني حدود 11 ماه به 90% تعادل از نظر جسمي رسيد. با تعادل جسم ، روان هم به تعادل ميرسد. 10% بقيه در طول زمان حل ميشود كه البته مشكل جهانبيني يا نگرش فرد نسبت به خودش و جهان پيرامونش هنوز به قدرت خود باقي است و اگر اين مشكل هم حل نشود با برطرف شدن كليه مشكلات جسم و روان دوباره شخص به اعتياد روي ميآورد .
درمان اين مرحله :
1 ـ ميتوان بدون دارو و مواد مصرفي اين مرحله را طي نمود كه از نظر بازگشت به اعتياد بسيار خطرناك است و اگر شخص به اعتياد خود برگردد ، كاري طبيعي انجام داده است و اگر به اعتياد برنگردد عملي غيرعادي و فوقالعاده انجام داده است. البته شخص تا يكسال راندمان كاري مناسبي ندارد. از نظر جنسي ناتواني پيدا ميكند و مشكلات زيادي دارد. در اين مرحله در اثر قطع مواد شوك مخرب بر جسم و روان شخص وارد ميشود كه بعضي از تخريبها تا پايان عمر شخص هم به تعادل نميرسد .
2 ـ ميتوان از روز اول قطع مواد با جايگزين كردن داروي مناسب ، كه داروها بايستي داروي اصلي و مخصوص ترك اعتياد باشد ، اين مرحله را در فاصله زماني 6 تا 11 ماه طي نمود و به آرامي دُز دارو را كاهش داد و به صفر رساند .
3 ـ براي معتادان ترياك ميتوان موادمخدر مصرفي فرد را در طي زمان كاهش داد و به صفر رساند و اين مرحله شايسته است در 11 ماه طي شود .
4 ـ براي معتادان هروييني و تزريقيها بايستي مصرف هرويين به مدت يكهفته يا حداقل سهروز كاملاً قطع شود ( در صورت ضرورت 100 ميليگرم ترياك به صورت خوراكي ) و سپس 500 ميليگرم در دو وعده به صورت خوراكي مصرف شود و سپس به صورت تدريجي تيپر شود تا به صفر برسد. ترياك به صورت خام متناسب با دستگاه گوارش همه نيست و بايستي ترياك پخته شود تا قابل هضم باشد (براي پخته شدن ، ترياك را روي شعلة كبريت يا منبع حرارتي ديگر قرار ميدهند).
نكته :
خارج از بحثهاي قانوني و حقوقي ، من به تجربه دانستم هيچ دارويي مناسبتر ، قويتر ، كاملتر ، ارزانتر و مفيدتر از خود ترياك براي ترك اعتياد يك معتاد فعلاً وجود ندارد .
طرح كلي درمان معتادان
شايسته است ما در طرح پيشگيري ، درمان و مهار اعتياد ، مانند باطري اتومبيل عمل نماييم. به عبارتي ما با نيروي اوليه خود ، نيروگاه نسبتاً بزرگي را به كار مياندازيم و كنار ميرويم. درست مثل باطري ، موتور ساكن اتومبيل را روشن ميكند و كنار ميرود. البته موتور هم پس از روشن شدن باطري را شارژ مينمايد تا براي راهاندازي بعدي آماده گردد.
ما هرگز نميتوانيم نقش باطري و موتور را به عهده بگيريم. اگر به فرض محال از تمام پزشكان استفاده نماييم ، قرنها طول خواهد كشيد تا بتوانيم تمام معتادان موجود را معالجه نماييم كه البته با روشهاي متداول دوباره همة آنها به اعتياد خود برخواهند گشت .
در حقيقت ما هستههاي گروه درماني به وجود ميآوريم و از انرژي خود مصرفكنندگان براي اداره آن با دادن اطلاعات به آنها بالاترين استفاده را ميكنيم. درست مثل زدن اولين ضربه به ساچمههايي كه پشت سرهم با فاصله كمي قرار دارند .
اين روش مثل تصاعد حسابي با كمترين هزينه و بالاترين راندمان عمل خواهد نمود. انشاا...
درمان به صورت كامل :
ترك اعتياد بسيار آسان است. آنقدر آسان كه هر معتاد چندين بار اين كار را انجام داده است و تجربه كافي دارد ! اما در اين طرح هدف ما درمان و بهبودي كامل فرد معتاد ميباشد كه از زاويه ديگري كه به حقيقت نزديكتر باشد ، به موضوع نگاه خواهيم نمود و روشي كاربردي را مطرح مينماييم .
براي درمان و معالجه فرد معتاد ما بايد سه پارامتر در انسان را مورد توجه قرار دهيم كه بايستي اين سه پارامتر همزمان و به موازات هم جلو بروند و چنانكه يكي از اين مؤلفهها ناقص باشد مشكل فرد معتاد حل نخواهد شد و درمان حاصل نميگردد .
اين مؤلفهها به شرح زير ميباشند :
الف : جهانبيني انسان
ب : جسم انسان
ج : روان انسان
براي مثال اگر فردي در جهانبيني خود به پوچي برسد ، چنانكه مشكل جسم و روان او حل بشود ، بازهم به طرف اعتياد كشيده خواهد شد .
حل مشكل جسمي 11 ماه
حل مشكل رواني 11 ماه
حل مشكل جهانبيني متفاوت
جدول زمانی برای رسيدن به حدود ۹۰٪ سلامتی
در اين طرح بيشتر روي پارامتر مشكل جسمي بررسيهاي لازم انجام گرفته كه بايستي همزمان با آن براي اصلاح مسأله جهانبيني و مسأله رواني كلاسهاي ويژه آموزش ، سخنراني و مشاورههاي لازم انجام پذيرد. در ضمن با حل مشكل جسمي به ميزان قابل توجهي مسأله رواني هم خودبهخود حل ميگردد. چون با طول درمان حسابشده ، سيستمهاي از كارافتاده جسم شخص معتاد بهبودي يافته و شخص به حال تعادل نزديك ميگردد .
مراحل اجراي طرح در سازمانها :
الف ـ جلسه توجيهي براي مديران و آشنايي با مقولة اعتياد جهت اقدامات پيشگيري و درمان معتادان و جلب حمايت آنان از معتادان خواستار ترك اعتياد .
ب ـ برگزاري جلسات سخنراني براي كليه كاركنان همراه با پرسش و پاسخ به منظور پيشگيري ، درمان و مهار اعتياد .
ج ـ به مدت يكسال به كاركنان فرصت داده شود تا براي درمان اعتياد خود اقدام نمايند. البته اين عمل بايستي توسط مديران به وسيله بخشنامه يا هر اقدام ديگر انجام پذيرد تا بدين ترتيب راه براي داوطلبان درمان اعتياد باز شود و بتوانند خودشان را معرفي نمايند .
د ـ ايجاد پايگاهي در سازمانها براي تشكيل كلاسهاي آموزشي و مشاورهاي ، جهت درمان ، پيشگيري و مهار اعتياد تا همه روزه در ساعات خاصي در اين محلها توسط خود مصرفكنندگان عمليات گروه درماني انجام پذيرد. البته مصرفكنندگان در شيفتهاي خاص به گروههاي خاص تقسيمبندي ميشوند.
ه ـ در اختيار گذاشتن كتاب ، بروشور ، جزوه ، نوار كاست ، فيلم و . . . به پايگاهها ، به منظور درمان ، پيشگيري و مهار اعتياد ، كه هزينة آن توسط سازمان يا مصرفكنندگان انجام پذيرد .
و ـ در اين پايگاهها به مصرفكنندگان كه گزينش ميگردند ، آموزش لازم داده ميشود تا به درمان خود و ديگران بپردازند .
لازم به توضيح است كه در سازمانها تحت هيچ شرايطي نميتوان از ترك سريع استفاده نمود. چون در ترك سريع بايستي فرد در منزل باشد و تا يكماه اصلاً قادر به كار نخواهد بود و پس از يكماه تا يكسال بازهم راندمان كاري ندارد و شخص با كوچكترين حركتي از كنترل خارج ميگردد و اين براي نيروهاي حساس بسيار مسألهساز خواهد بود و ميتواند نظم سازمان را مختل نمايد .
الف ـ نامزدهاي اعتياد :
كساني هستند كه از موادمخدر به صورت تفريحي استفاده ميكنند. اين گروه مطمئن هستند و تصور مينمايند واقعاً هرگز معتاد نخواهند شد ! اين افراد معتادان آينده خواهند بود !
راهحل پيشگيري
شايسته است از نظر اطلاع و شناخت و آگاهي به صورت واقعي محاسن و معايب اعتياد را براي آنها بشكافيم تا بدانند آنچه نميدانند. اين گروه در اولويت قرار دارند و از اهميت خاصي برخوردارند .
راهحل اجرايي
برگزاري جلسات سخنراني در كارخانهها ، ارگانها ، سازمانها و ميزگردهاي تلويزيوني ، جرايد ، آموزش معلمهاي پرورشي مدارس و كتابهاي درسي .
جلسات سخنراني بايد توسط افرادي باشد كه مردم حرفهاي آنان را از دل و جان قبول داشته باشند ، نه افرادي كه به مصرفكنندگان ناسزا بگويند و مردم را بترسانند .
ب ـ گروه معتاداني كه از اعتياد خود خرسند هستند :
اين گروه تصور ميكنند به يك ماده جادويي دست يافتهاند و لذت ميبرند و حتي تصور ميكنند انسانهايي كه از اين ماده جادويي استفاده نميكنند بايد چيزي كم داشته و يا انسانهاي كمخردي هستند. اين گروه يا در اوايل كار هستند و اعتياد براي آنها كار انجام ميدهد و يا در اعتياد غرق شدهاند و بسان زنبارگاني هستند كه عجوزه را جوان ميبينند .
راهحل اول :
ما فعلاً از نظر درماني هيچ كاري براي اين گروه نميتوانيم انجام دهيم مگر اينكه از نظر انديشه ، نقطه تفكري در آنها به وجود آوريم تا شايد روزي اين نقطه تفكر بزرگتر گردد .
راهحل دوم :
مهار اعتياد مبحث جديدي است كه به جز درمان و پيشگيري در حال وارد كردن آن در فرهنگ اعتياد ميباشيم. چون عملاً پله مناسبي خواهد بود براي ترك اعتياد اين گروه.
در مهار اعتياد به فرض اگر بتوانيم حركتي انجام دهيم تا فردي كه مثلاً روزانه 17 بار به خودش تزريق ميكند و يا 200 عدد قرص ميخورد و يا دو مثقال (5/9 گرم) ترياك يا شيره ميخورد ، 17تزريق خود را مثلاً به 3 تزريق برساند و در همان وضع بماند ، به هر حال كار مناسبي انجام دادهايم و بين بد و بدترين ، بد را انتخاب ميكنيم و اين خود باعث كاهش ميزان تقاضاي موادمخدر ميگردد و شخص هم در حالت تعادل بهتري قرار ميگيرد و ممكن است براي مرحله بعدي ترك يا درمان آماده گردد و يا به او براي تزريق سرنگ بدهيم تا ناقل بيماري ايدز و هپاتيت در جامعه نباشد و هزينههاي سنگين را براي درمان جامعه به وجود نياورد . (كاهش آسيب)
ج ـ گروه معتادان خواستار ترك اعتياد :
اين گروه معتاداني هستند كه از اعتياد خود در رنج دائم به سر ميبرند و هرچه تاكنون تلاش كردهاند راهي براي رهايي از اعتياد پيدا نكردهاند اين افراد همان گروهي هستند كه جوياي كمك ما ميباشند و ما ميتوانيم برنامة مشخص و نسبتاً صحيحي را براي درمان آنها اجرا نماييم .
در اينجا قبل از مطرح كردن راهحل ، بهتر است موادمخدر مورد نظر را به طور خلاصه ذكر نماييم :
هرويين :
كه با روشهاي زير مورد استفاده قرار ميگيرد :
1 ـ تزريق در رگ : معمولاً به دستها تزريق ميشود و در نهايت به كيسهخوني (رگهاي ناحيه كشاله ران) منتهي ميگردد .
2 ـ دودي : روي زرورق دود ميشود .
3 ـ دماغي : توسط بيني بالا كشيده ميشود .
ترياك :
كه به روشهاي زير مورد استفاده قرار ميگيرد :
1 ـ تزريق در داخل رگ : در ايران كمتر تزريق ميشود ولي مرسوم ميباشد .
2 ـ كشيدن : با ابزارهاي متفاوت دود آن كشيده ميشود .
3 ـ خوراكي : به صورت خام خورده ميشود ( در معده دير حل ميشود ولي امروزه ، به ويژه در نسل جوان ، بسيار زياد شيوع پيدا كرده است.)
شيرة ترياك :
نوع اصل آن از جوشاندن سوخته ترياك به دست ميآيد طريق استفادة آن مشابه ترياك بوده ، اما خيلي قويتر از ترياك است. 2 تا 3 برابر ترياك ايجاد نشئگي ميكند. چون در معده سريع حل ميشود بيشتر به صورت خوراكي مصرف ميشود . چرتآور است. با نگاري و قليون كشيده ميشود .
قرص ، دارو و آمپول ،خوابآورها ، مسكنها و آرامبخشها
گاهي ترك اعتياد آن به مراتب سختتر از ترياك و هرويين ميباشد و تخريب وحشتناكي روي انسان ايجاد ميكند و پس از قطع ناگهاني ، شخص ممكن است در روز چندينبار دچار غش و تشنج شديد گردد. افرادي يافت ميشوند كه در روز 200 تا 300 قرص ميخورند و هر چه آمپول هم گيرشان بيايد تزريق ميكنند. در حقيقت اين افراد هرچه گيرشان بيايد مصرف ميكنند و چند مصرفه هستند. از سر كشيدن شربتهاي گوناگون كه داراي مواد افيوني هستند خودداري نميكنند .
مقابسه اثرات مصرف موادمخدر در بدن انسان بهطور تقريبي :
1% گرم تزريق ترياك = 1 گرم خوردن ترياك = 10 گرم كشيدن ترياك
گروه معتادان خواستار رهايي شامل افراد زير ميباشد :
معتادان شاغل :
به مصرفكنندگاني گفته ميشود كه به كار مشغول هستند. مثل كارگران ، كارمندان ، دانشجويان ، پيشهوران و . . . براي اين گروه درمان به روش ترك تدريجي پيشنهاد ميگردد. چون در اثر ترك سريع عملاً قادر به انجام كارهاي محوله خود نيستند و اين موضوع باعث ميگردد كه مجدداً به طرف مصرف مواد كشيده شوند. براي مثال اگر مصرفكنندهاي صافكار باشد ، پس از قطع مواد تا يكسالي قادر نيست كار خود را به نحو احسن انجام دهد و بيحوصله است. به هرحال روزي به خودش خواهد گفت : اگر امروز يكذره مواد مصرف كنم ، كارم را تند و سريع انجام ميدهم و اين خود آغازي براي بازگشت به مصرف مواد خواهد بود. طول درمان 10 ماه ميباشد .
نكته :
در اين مرحله افراد معتاد با مشاوره لازم و گزينش و تقسيمبندي ميگردند. ممكن است براي بعضي افراد روشهاي ويژهاي كه خارج از برنامة تركتدريجي باشد ، اعمال گردد.
معتادان بيكار :
1 ـ ميتوان از ترك سريع با دارو يا بدون دارو و يا با استفاده از مواد ، مرحلة اول را طي نمود .
2 ـ ميتوان از ترك تدريجي استفاده نمود. البته به اوضاع و احوال و شرايط فرد بستگي دارد .
نكته :
به اين معتادان حداقل تا 11 ماه نميتوان مسؤوليتهاي سنگين واگذار نمود. شايسته است اول برادري خود را ثابت نمايند و از گروهدرماني هم ، بايستي استفاده نمود .
معتادان آخر خطي :
به گروهي از معتادان گفته ميشود كه همهچيز خود را از دست دادهاند. كار ، خانواده ، دوستان ، سرمايه ، حتي جايي براي خوابيدن هم ندارند .
پيشنهاد :
اين گروه به مراكز ويژهاي هدايت شوند و حداقل تا يكسال به آنها هيچ مسؤوليتي واگذار نگردد و اگر رو به بهبودي رفتند ، از طريق كمكهاي غيرنقدي مورد حمايت قرار گيرند .
در خاتمه چنانكه دبيرخانه همايش هزينههاي مربوطه را بپذيرند تا 10 نفر از مصرفكنندگاني كه درمان شدهاند ميتوانند در همايش حاضر شوند و صحبت نمايند .
نكته :
خارج از بحثهاي قانوني و حقوقي ، من به تجربه دانستم هيچ دارويي مناسبتر ، قويتر ، كاملتر ، كمخطرتر ، ارزانتر و مفيدتر از خود ترياك براي ترك اعتياد يك معتاد فعلاً وجود ندارد .